Mobotix.si

Primerjava stroškov

Profesionalni sistem s 30 kamerami in snemanje s kapaciteto terabyte

 

Načrtovano je bilo, da bi opremili železniško postajo s 30 dnevnimi/nočnimi kamerami in kontrolnim centrom. Pomnilnik RAID, je varen pred izpadom in razpolaga s kapaciteto 1 terabyta, kar je za približno 48 ur neprekinjenega snemanja z 16 VGA slik na sekundo na eno kamero (480 slik/sekundo). Ko uporabljamo snemalnik za kontrolo dogodkov  ali nenehno snemamo z avtomatično nastavitvijo hitrosti osveževanja slik,  je prostora za shranjevanje dovolj za dva tedna. Velikost slike, kvaliteta slike, hitrost slikanja in nadzornik dogajanja se lahko namestijo na vsako kamero posebej in tako zavzame le minimalno prostora. Sistem, vključno s kamerami, je popolnoma zaščiten pred izpadom elektrike; kamere so povezane preko mrežnega kabla.

 

 

Dodatne prednosti MOBOTIX sistema v primerjavi z drugimi sistemi:

 

(1) Visoka resolucija slik (1,536 vrstic)

(2) Večja hitrost osveževanja slik med snemanjem (30 kamer x 30 slik/sekundo = 900 slik/sekundo)

(3) Neomejen prenos zahvaljujoč TCP/IP standardom

(4) Integriran sistem z video senzorjem za snemanje in nadziranje dogodkov

(5) Začasen ''video buffering'' med mrežnimi prekinitvami

(6) Progresivno skeniranje odpravlja »zameglitvene« težave pri premikajočih se stvareh

(7) Istočasen pogled v živo, snemanje in iskanje dogodkov

(8) Daljinski dostop do slike v živo kjerkoli in kadarkoli

(9) Dejansko brezplačno vzdrževanje, saj sistem nima gibljivih delov

(10) Neomejeno število uporabnikov in kamer – neomejen sistem nadgradljivosti

(11) Nobenih stroškov z licenco, nobenih stroškov s programsko opremo

(12) Nobene omejitve glede števila kamer in skladiščne zmogljivosti

 

 

Prihrani stroške v vsakem pogledu

 

Investicijski stroški MOBOTIX sistema so bistveno manjši kot so za analogni sistem. Tudi stroški za vzdrževanje so manjši, saj MOBOTIX kamere nimajo gibljivih delov, ki se obrabijo. Vsa programska oprema (kontrolni center, snemanje, video senzorji) se lahko brezplačno namesti. Posodobitve z novimi funkcijami so na voljo brez dodatnih stroškov in ni nobenih stroškov z licenco za programsko opremo.

 

 

Primer manjšega sistema pri prodajalcu avtov

 

V manjših sistemih, kjer uporabljajo kamere, ki nadzorujejo dogodke se lahko po omrežju uporabi cenejša NAS rešitev shranjevanja. MOBOTIX kamere celo omogočajo, da se za snemanje uporabi strežnik v podjetju in ker sta snemalnik in začasen ''video buffer''  že integrirana v kamero, je mrežna obremenitev in kapaciteta za shranjevanje zmanjšanja na minimum. Tako lahko obstoječe računalnike v podjetju, brez namestitve dodatne programske opreme, uporabite za gledanje videa v živo in snemanje slik preko spletnega brskalnika z zaščitnim geslom. Oddaljeni dostop je standardni, ko je priključen in aktiviran lahko preko interneta gledate sliko v živo in jo snemate. Edini stroški, ki jih imate s takšnim video sistemom so stroški s kamero in PoE stikalom.

 

 

Kamera za vaš ''počitniški dom''

 

S samo eno nameščeno kamero na vašem počitniškem domu, ki je priključena preko ISDN-ja ali DSL-ja, na primer, lahko nadzorujete vaš dom preko interneta kjerkoli po svetu. Kamera lahko shrani približno 1.000 slik, ki se zabeležijo, ko se sproži senzor na vratih ali ko kamera zazna gibanje. Kamera takoj opozori lastnika hiše preko ISDN-ja ali vgrajene VoIP telefonije. Sploh ni potrebno, da imate računalnik v počitniškem domu, kamera porabi le minimum električne energije okrog 5 vatov.